CHAI HU (柴胡) er det kinesiske navnet på planten Bupleurum f., som er en av Kinas eldste og mest skattede urter. Roten fra Buplerum Falcatum (Radix Bupleuri) har blitt brukt i mer enn 2000 år i Kina, Japan, Korea og andre asiatiske land, og regnes å være en av de viktigste Kinesiske urtene i bruk.
Vil du lese om hvordan Chai Hu brukes kan du klikke her.
Chai Hu nevnes første gang i Shen Nong Ben Cao Jing, det eldste kinesiske medisinske oppslagsverket. Siden den gang har Chai Hu blitt mye brukt i flere land, og er en populær urt for å balansere kroppen og gi generelt velvære.
I forbindelse med utviklingen av moderne farmakologi har senere mange verdifulle og viktige aktiviteter fra Chai Hu blitt oppdaget.
Disse kraftige aktivitetene skyldes forskjellige stoffer i planten, spesielt saikosaponiner. Til dags dato er det blitt blant annet isolert og identifisert over 100 glykosylerte oleanan-type saponiner fra Chai Hu, og flere av dem er påvist å ha bioaktive egenskaper, både l laboratorie eksperimentelt, og på mennesker.
I forsknings-databasene PubMed, Web of Science, Science Direct, Research Gate, Academic Journals og Google Scholar er det mellom 2008 til 2016 publisert mange hundre forskningsartikler om Chai Hu og saikosaponiner, hvor minst 128 av dem regnes for å være av høy kvalitet.
Vil du lese om denne forskningen kan du klikke her.
10:1 ekstrakt av Bupleurum Falcatum.
Total energi per porsjon: ca. 21 kJ/5 cal.
Buplerum f. anbefales i doseringer på mellom 3 - 9 gram, og CHAI HU ekstrakt 10:1 600 mg er en kapsel som tilsvarer omlag 6 gram Buplerum f., som er en middels dosering.
1 kapsel X 600 mg pr. dag.
Skal ikke brukes av barn uten i samråd med lege.
Skal ikke brukes av gravide eller ammende.
NB! IKKE OVERSKRID ANBEFALT DOSERING!
Leveres i boks med 30 kapsler for omlag 1 måned bruk.